Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Brez človeka" by Vojko Starovič * eBook PDF Kindle ePub Free

Brez človeka

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Brez človeka
  • Author : Vojko Starovič
  • Release Date : January 31, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 3354 KB

Description

Je mogoče, da se za neoliberalizmom v resnici skriva enoumje? In če se, kaj potemtakem je neoliberalizem?

Knjiga Enoumje neoliberalizma z ustreznimi razlagami in primeri bralcu korak za korakom nazorno predstavi in obrazloži fenomen enoumja oziroma enake miselnosti, ki je sestavni del človekove osebne in družbene biti. Čeprav je enoumje izjemno vpliven in prisoten družbeni fenomen, ki je v primeru enoumne zagledanosti v neoliberalni model privedel celo do sedanje svetovne krize in gospodarskega zloma, je zavedanje o njegovem delovanju zapostavljeno. 

V drugem delu avtor bralca skozi poenostavljeno razlago delovanja gospodarskih, bančnih in finančnih sistemov vodi do razumevanja vzrokov in mehanizmov, ki so pripeljali do zadnjega svetovnega gospodarskega zloma kot posledice širjenja enoumne zagledanosti v model neoliberalizma. Pri tem se izkaže, da neoliberalni model nikakor ni nek naravni model, temveč umetna tvorba, ki daje prednost tekmovanju pred sodelovanjem, dobičku in bogatenju posameznikov pred uravnoteženostjo. Izhod nakaže v razmišljanjih in izkušnjah, ki govorijo v prid večje vloge demokratične družbe in države v urejevanju bolj uravnoteženih ekonomskih odnosov z upoštevanjem splošno sprejetih moralnih in etičnih načel.


Zelo obsežno in kakovostno delo. Hitri preskoki s področja na področje, s citata na citat, iz zgodovine na sedanjost in nazaj, razkrivajo širino in delajo knjigo zanimivo, a obenem tudi težko. Ob podrobnejšem branju in razmišljanju knjiga namreč zahteva kar veliko časa. Prav bogastvo področij in razmišljanj je njena najbolj presenetljiva odlika, saj govori o mnogo stvareh, ki so tudi zame

 povsem nove.

- prof. dr. Jože Mencinger, pravnik in ekonomist


PDF Books "Brez človeka" Online ePub Kindle